Løpetips frå ASICS Frontrunner Veronica Undseth

Våren er her og det betyr at det start er tid for gateløp. 23. april er det Sentrumsløpet. Eit løp gjennom Oslos gater som ein definitivt bør få med seg. Om du ikkje er heilt i gang med løpetreningen børa di du setja i gang no!

Her er fire tips til deg:

• Meld deg på! Først av alt vil eg rå deg til å melda deg på Sentrumsløpet. Då har du eit konkret mål å forhalda deg til og du vil føla ei forplikting til å førebu deg.
• Få med deg fleire! Det å ha eit felles mål eller å stilla i ein konkurranse saman med andre gjer opplevinga endå betre.
• Lag ein plan! Du må ikkje å ha ein heilt klar treningsplan for tida fram til løpet, men det kan vera lurt å setja seg nokre mål for kor mykje du skal trena og litt kva treninga skal innehalda. Eit tips er å gjera avtale med andre, til dømes å gå fast langtur søndagar med ein venn, kjærast eller kollega. Då har du ein forpliktande avtale og det er lettare å gjennomføra treningsøkten.
• Kontinuitet. Sørg for at du no legg inn jamleg med løping kvar veke og gjerne aukar mengda gradvis frå veke til veke. Kontinuitet er nøkkelen til å komma i betre løpeform.

Lykke til med treninga!

Helsing Veronica Undseth